wat eten we vandaag gezond recept avondeten

Witte winterschotel

admin
Bij de winter horen ovenschotels en zuurkool! Deze ovenschotel is eenvoudig te bereiden en heeft een heerlijke frisse smaak door de appels.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels bak&braad
  • 300-400 gram casselerrib in blokjes gesneden
  • 2 Elstar appels in kleine plakjes gesneden
  • 6 Bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 500 gram zuurkool
  • 1 laurierblad
  • scheutje appelsap
  • 20 gram peterselie
  • 600-700 gram kruimig kokende aardappelen
  • 150 ml magere melk

Instructies
 

  • 2 eetlepels bak&braad, 300-400 gram casselerrib in blokjes gesneden, 2 Elstar appels in kleine plakjes gesneden, 6 bosuitjes in ringetjes gesneden, 500 gram zuurkool, 1 laurierblad, scheutje appelsap, peterselie.
    Verhit de bak&braad en bak de casselerrib een paar minuutjes. Doe er de appels, bosui, zuurkool, laurierblad en een scheutje appelsap bij en laat dit even stoven.
    Kook intussen 600-700 gram kruimig kokende aardappelen gaar en maak er met 150 ml magere melk een puree van. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.Doe de puree in een schaal en leg de zuurkool met appel en casselerrib erboven op. Garneren met wat verse peterselie.
    Je kunt de schotel warm houden in een oven op 80°-100°.
Trefwoord aardappelen, ovenschotel, winter, Winterschotel, zuurkool