Ras El Hanout Kip

Ras-El-Hanout is een heerlijk Marrokaans kruidenmengsel en verkrijgbaar in de supermarkt.
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • 400 gram wortels in plakjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • aantal takjes tijm
  • 15 gram verse koriander fijngesneden
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 150 gram Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Olie verhitten in een braadpan en de kipfilet met de ras-el -hanout rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en in dezelfde pan de citroenpartjes bruin bakken en ook uit de pan nemen. De zoete aardappel en wortel met de ui en knoflook bakken. Eventueel een klein beetje olie of een scheutje water toevoegen. Tijm koriander en kip erdoor scheppen en heet laten worden. Op smaak brengen met peper en eventueel een beetje zout. Citroenpartjes erop leggen. Lekker met een schep Griekse yoghurt.
Trefwoord hoofdgerecht, kip, raselhanout