recept focaccia gezonde recepten gewichtsconsulent afvallen deurne

Focaccia

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tarwebloem
  • 1 zakje (7gram) gedroogde gist
  • 1 theelepel witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel olijfolie
  • 3 dl warm water
  • olijfolie
  • grof zout
  • 10 cherrytomaatjes

Instructies
 

  • Meng het meel, bloem, gist, zout en basterdsuiker in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje. Meng de olijfolie met het water en giet dit met kleine beetjes bij het meel. Met een houten lepel mengen. Daarna met de hand goed doorkneden en een bol vormen. In een kom afgedekt met folie 1 uur op een warme plaats laten rijzen. Oven voorverwarmen 220° C.
    Deeg doorkneden en in twee stukken verdelen. Met een deegroller ovaal maken. Kuiltjes erin drukken en de cherrytomaatjes erover verdelen. Broden bestrijken met olijfolie en bestrooien met grof zout. Een half uur onbedekt laten rijzen en in de hete oven ongeveer 30 minuten bakken.
Trefwoord brood, focaccia, italiaans, lunch